Opening '64

Verslag Opening ’64 1 – Aartswoud 3

Opening 1 begint met goede start in seizoen                  2013/2014.
 
               Ofwel Opening1 – Aartswoud 3
 
’s Middags belde Pim mij, een leuke actieve dag elders ging het niet meer mogelijk maken, bijtijds voor de wedstrijd in Sint Pancras te zijn.
De keuze was of zelf achter het bord gaan zitten, of in overleg met Pim (Uiteindelijk zelf beslist.), een vervanger te regelen.
Sjaak gebelt en of het op afroep ging, daar kwam zoon Hein binnen, Hein kan je meedoen? Niets van dat gekissebis van ben ik al binnen en zo, nee is goed Ronald ik doe mee.
Er werd weer door gecandycrusht.
Dat schiet deze week in ieder geval niet op, klote level 147!
Om half 8, reed Edwin Flierman voor mijn deur, iets eerder!
Snel mij aangekleed, jan Wagenaar gedag gezegd, op naar Sint – Pancras.
De eerste Aartswouders kwamen al binnen in de Geist, snel zorgden Roger, Hein, Edwin en ik, Pieter ook meen ik, dat de boel speelklaar stond.
Tussendoor waren de consumptie bonnen verdwenen, die als gewoonlijk ergens op de binnentafel lagen, het leven van een beginnend teamleider is hard.
Aartswoud speelde bijna in de opstelling als op de website,
Aangevuldmet topinvaller Jan Stapel (Jaren Aartswoud 1.).
Voor de rest zaten ze als verwacht, pure bijkomstigheid!
Pieter vermoeit door de harde werkdag, (week.), wou aan bord 8, overlegd met Roger, op voorspraak van een gescoord punt zou het in orde komen.
Pieter ging als een raket van start, al kitesurfend! Offerde hij een stuk voor 2 pionnen, die derde kon hij ook ergens snoepen.
(CandyCrush!), daarna wandelden zijn a en b pion ongemoeit
Bijna naar de overkant, nog jongere Ben van Aartswoud, zat er tegenover en zag het met lede ogen aan. 1 – 0
Aan bord 3 zat Marcel tegen de sterke Michel Verwey.
Marcel in een bijna geliefde drukstelling voor zijn tegenstander, wat in de meeste gevallen, uiteindelijk remise word, had een zwaardere tegenstander er bij deze avond vermoeidheid.
Had ik een trainingskamp belegd? Op Gert Jan Verbeek wijze.
Nou nee, want ik weet wat er van komt!
Marcel begon aan een duistere konings manouvre, in ene zat er mat in 2 in de stelling, Marcel liet het zich niet meer bewijzen, toonde het kort na afloop nog even aan, verbaasde Michel had het niet berekent, ongetwijfeld gevonden, 1 – 1 derhalve.
Richard en Toine de Benjaminnen deze avond, waarbij Richard ook een al wat oudere Benjamin word (Ik denk aan verjonging!).
Maakten er een leuke levendige pot van, Richard verspeelde ergens een kleine kwaliteit, rechte de rug! Toine raakte er vast niet van onder de indruk, maar Richards spel, met goede ondersteuning van de sterke vrijpionnen, was dermate (Kon Lg2 schaak )(Verdacht!) niet eerder?!). Dat Toine uiteindelijk moest opgeven, leuk deze 2 jonge binken, allebei aan het eind van het seizoen veel sterker! Heb je nodig op clubs! 2 – 1 voor ons.
Roger na mij het hardst werkende lid op de club, ik reken in afstanden lopen. (Dan win ik, ha ha).
Speelde zijn vertrouwde b4 tegen ervaren Peter van Couwenhoven.
Langzaam komt Roger weer wat in zijn spel, maar vanavond mocht het nog niet genoeg zijn, Peter zijn vrije a en b pion gaven de doorslag, 2-2.
Edwin Flierman na 5 jaar zijn rentree makend op het schaakbord (tussendoor hebben wel eens gespeeld hoor!).
Geinspireerd door de koppelschaakzege met mij, werd hard overhoord door Richard Deken!
Openingers je raakt 5 jaar geen stuk meer aan in wedstrijdschaak, ik moet er maar eens over gaan denken (Lukt nooit!), je speelt een dergelijke geweldige pot! Denkt nog over een remise aanbod, begrijpt mijn goedkeuring gelukkig verkeerd 3 – 2 derhalve door dubbelleeuw Sterrenbeeld en geliefde schaakopening Edwin Flierman Sjappoo
Florian was ook al moei, ergens op de avond (nog tamelijk jonge avond!) vroeg hij mij, Ronald kan ik remise aanbieden?!
De kracht van Jan Stapel niet onderschattend, de stand op de borden op dat moment, toen leek het te kunnen!
Florian vond echter zijn derde adem en ben je 21? Dan moet je er wel 30 achter de hand hebben.
Florian zei ik probeer het, leverde een puike prestatie, Florian die 1862 komt er aan! Ga zo door 4- 2, een punt hadden we in ieder geval.
Jeffrey heel fit door het UVA? Had ook nog goed gegeten, als gevraagd en niet bij mij, want dan gaat het nog beter!
Speelde heel sterk tegen de sterke Paul Grolman, die ik halverwege nog tot heel veel bier probeerde te verleiden, dat bewaren Paul en ik voor een ander toernooi, Paul won jammerlijk genoeg van Jeffrey, maar die gaat wel punten scoren, geen zorgen over 4-3
Dan zet jij je invaller Hein aan bord 1, die dat al heel vaak goed gedaan heeft in de derde klasse, beginnend coach geluk?!
Bestaat niet! Nee Hein is gewoon  een voortreffelijke schaker!
Kon ik maar zo rekenen, wie weet, werd ik 8 keer kampioen van Opening 64!
(Keep dreaming Ronald!).
De ijzersterke Yvo Veenis ging tot het gaatje! Hein moet gewoon elke week dat niveau tegen zich hebben! Alles verdedigde hij met verve remise 4,5 – 3,5 Teamwinst!!!!!
De beginnend coach zenuwen (Ooit teamleider van ASG 1 met Frank van Tellingen) , nergens voor nodig.
Voormalig coach Yvonne van Buuren bleef bewust weg, schat ik heb het mede door jou wijsheid, met nu mijn 8 kunnen redden.
Mannen de negenentwintigste tegen Waagtoren 5, met onze positieve teaminstelling, gaan wij ze een zware pijp laten roken!
Ik ben trots op jullie! Teamleider Ronald groet jullie!
Opening '64