Opening '64

Verslag Koppelschaken 2013

Er zitten foto`s bij, het is alleen niet gelukt deze te uploaden. Groeten, Pieter.

Afgelopen vrijdag ( de 13e september !) hebben wij weer het inmiddels klassieke koppelschaaktoernooi gespeeld. Dit ter opluistering van de jaarlijkse najaarsfeesten in Sint-Pancras en tegelijkertijd als officiële opening van het nieuwe seizoen voor de senioren van Opening ’64. ( foto 1)  Levende in de wetenschap dat een aantal van onze prominente leden als Pim, Roger en Florian niet aanwezig konden zijn was het de vraag welke koppels dit jaar aan de wedstrijdtafel zouden verschijnen. Hierin werden wij absoluut niet teleurgesteld !! naast een ferm aantal leden van onze club, al dan niet vergezeld van vriend, kennis of familielid mochten we ook een aantal oud-leden verwelkomen als Stefan Borst en Marlies Bos. Marlies als vertegenwoordigster van de steeds verder uitdijende groep vrouwelijke schakers binnen onze club, enkel deze avond al 10 !! Onder aanvoering van de altijd vrolijke Yvonne ( met zoon Rico ), werd de vrouwelijke inbreng verder verzorgt door Shannon, Romy, Liz, Jeannette, José, beide Ingrids en de beminnelijke Charlotte. (foto 2 )

Van de 14 koppels die aan het begin van de avond van start gingen haalde er 13 de finish,  waarvan rond 23:15 uur , het duo Ronald/Edwin ( foto 3 ) onverslaanbaar bleek te zijn geweest. Zij gingen dan ook, elk vol trots, met de erebokaal ( geschatte hoogte ca. 12 cm. ) op huis aan. De rangschikking van de overige koppels was als volgt: 2e: Marlies/Rob, 3e: Erik/Hein, 4e: George/Stefan, 5e: Shannon/Frank, 6e: Richard/Roel, 7e: Richard/Mame, 8e: Jeffrey/Romy, 9e: Yvonne/Rico, 10e: Sjaak/Bahman, 11e: Charlotte/Liz, 12e: Jeannette/José en last but zeker not least 13e: Ingrid/Ingrid.

In mijn functie deze avond  als én voorzitter én wedstrijdleider, speler én opperspreekstalmeester dank ik alle deelnemers voor hun aanwezigheid, sportieve spel en gulle lach, we hebben ervan genoten ! Tegen alle spelers van Opening zeg ik: “Graag tot de eerstkomende clubavond” en tot al onze gasten en oud-leden: “Graag tot een volgend gelegenheid en een hartelijke groet van Frank Verkerk”.

Opening '64