Opening '64

Seizoen 2020-2021

Het is ondertussen begin augustus en dat betekent dat over een maand het schaakseizoen weer gaat starten! Door de coronamaatregelen zullen er veel dingen veranderen en zijn veel aanpassingen nodig. Hieronder worden de verschillende aanpassingen opgesomd en indien nodig verder toegelicht. Er zijn ook twee handelingen die we van jullie vragen te verrichten. 

1) Veiligheid:
De schaakpartijen én jeugdlessen en jeugdcompetitie zullen allemaal plaatsvinden in de grote zaal van de Geist. Deze ruimte kan ten minste 18 tafels huisvesten, met voldoende afstand van elkaar en een ruim gangpad. Er is goede ventilatie aanwezig in de zaal, dus op alle fronten beter dan de oude vertrouwde zaal. Na gebruik van schaakmateriaal is het verplicht om deze schoon te maken. De schoonmaakmiddelen, om dit te kunnen doen, staan klaar in de speelzaal. Bij binnenkomst van de Geist is er de verplichting om je handen te wassen met desinfecterende alcohol. De genomen maatregelen zijn op basis van het schaakprotocol, opgesteld door de KNSB op 08-07-2020. Het meest recente protocol kan gevonden worden via:  https://www.schaakbond.nl/nieuws/schaken-en-de-coronacrisis

2) ALV
Doordat de ALV aan het einde van afgelopen seizoen niet door kon gaan, zal deze nu bij aanvang van het seizoen 2020-2021 plaatsvinden. Als bestuur hebben we drie data voorgesteld: 28-08-2020, 03-09-2020 en 04-09-2020. We zouden graag willen horen welke datum het beste voor jou schikt.
Graag jullie voorkeur aangeven via de volgende link: https://datumprikker.nl/pwxiyygp5av72cjk (verlopen)

3) Alternatieve avonden
Door het tussendoor schoonmaken van het schaakmateriaal, is het organiseren van alternatieve avonden niet haalbaar.    Daarom is er in de eerste helft van het seizoen geen alternatieve avond mogelijk. 
   Bij versoepeling van de maatregelen, is het in de tweede helft van het seizoen mogelijk
   wel een optie.

4) ”corona coach”
Er wordt bij de volgende ALV een ”corona coach” aangewezen. Dit zal een aanspreekpunt zijn voor corona gerelateerde zaken. Denk er alvast eens over na, misschien is het voor jou een optie.
5) Aanwezigheid
Om een goede inschatting te maken hoeveel mensen mee willen doen aan het aankomende schaakseizoen willen we jullie graag vragen om via de volgende link de aanwezigheid voor aankomend seizoen aan te geven: https://strawpoll.com/kc6vvdh61 (verlopen)
6) Afwezigheid
Omdat we graag willen dat je niet op een clubavond komt wanneer je corona symptomen vertoont, zal er voor dit seizoen een coulante afmeldregeling van toepassing zijn. Een exacte uitwerking volgt (op de ALV) nog. 
Voor nu nog een fijne vakantie en hopelijk tot in het nieuwe schaakseizoen!

Opening '64