Opening '64

1e achttal redt het ook net niet

Met de stand van 1-1 op zak, gingen we deze avond de strijd in om nog 3 punten te vergaren.

Dat lukte helaas nét niet. Waar zal ik beginnen met mijn verhaal…

Bij bord 1. Aan bord 1 zat Pim. Pim treft meestal de sterkste tegenstanders, speelt moeilijke partijen, komt nog wel eens achter te staan en weet dan toch te winnen. Ontzettend knap, doch deze avond zat het er niet in. Pim ging mat, een vreemd gezicht.

Aan bord 3 nieuwkomer Ton in ons achttal. Een sterke speler. Vond van zichzelf dat hij slecht speelde, ik vond het wel meevallen. De remise in de laatste 90 seconden was m.i. wel gerechtvaardigd.

Bord 4. Fred. Ik had hem vooraf nog geprezen om zijn lange zit. Doe ik nooit meer. Fred offerde op de 4e zet een paard. Moest volgens de computer goed zijn, maar was het niet. Binnen no time was het gebeurd met Fred.

Aan bord 6 zat Remco. Wilde graag de trein van 23.05 halen, maar dat ging niet lukken. Het ging bergafwaarts in een mooie partij waarbij Remco tot het einde toe bleef strijden. We hopen dat hij de trein van 00.05 nog heeft kunnen halen…

 

Nu wordt het leuker.

Ronald zat aan het 7e bord. Viel vooraf onverwacht in om de 1e stappertjes les te geven. Dat viel niet mee!! Nu mag je geen kinderen slaan, maar wel stukken. We verwachtten dat Ronald zich helemaal uit zou leven, het was superdruk op het bord. Met nog 10 minuten te gaan stonden overal en witte en zwarte stukken (er was nog niet veel geslagen) en in deze chaos wist Ronald zijn tegenstander mat te zetten! Klasse! En eindelijk tijd voor bier.

Marcel was achter het 8e bord te vinden. We waren blij dat Marcel er nog was na het hachelijke avontuur met de koolmonoxide. Hij was gelukkig niet bedwelmd geraakt en speelde een mooie pot met winst als resultaat.

 

Hieronder voor de volledigheid alle uitslagen:

1. Pim – R. Ritsema 0-1
2. Florian – A. Buikstra 0-1
3. Ton – B. Dudink ½ – ½
4. Fred – R. Kerkhoven 0-1
5. Hernán – S. Bekkink 1-0
6. Remco – K. Smit 0-1
7. Ronald – P. Aardenburg 1-0
8. Marcel – S. Bisschof 1-0
3,5-4,5
Opening '64