Opening '64

Bezoek van de Zwarte Pieten

Het is vrijdagavond 2 december, de spanning stijgt. De jeugdleden van Opening ’64 zitten in zaal 2/3 van Dorpshuis De Geist. De tafels staan in 3 U-vormen en op alle tafels staan schaakborden in de beginstand.

Even na 7 uur wordt er op de deuren geklopt en stormen er 3 zwarte pieten naar binnen. Ze strooien flink wat pepernoten in het rond. De kinderen duiken erop af om wat van dat lekkers te kunnen bemachtigen. Ook worden er flinke handen vol strooigoed uitgedeeld aan de kinderen. Daarna moet er gewerkt worden, er staan niet voor niets schaakborden.

De pieten spelen met wit, want ze zijn altijd al zwart…

Al gauw zijn alle kinderen en de zwarte pieten geconcentreerd aan het schaken. De stand Pieten tegen de Jeugd van Opening ’64 wordt op het bord bijgehouden door Nicolaas.

Al gauw hoor ik kreten als: zwarte piet slaat jouw paard van Sinterklaas, ik zet jouw Sinterklaas schaak! Cadeautjes horen alleen door Sinterklaas gegeven te worden!

Al gauw blijkt dat Sinterklaas zijn beste schaakpieten heeft gestuurd, want de stand is inmiddels 6-0 voor de pieten. Zo tegen acht uur worden de pieten een beetje moe want dat worden er veel remisepartijen gespeeld.

Twee spelers (Daan en Kevin) weten zelfs te winnen : een hele knappe prestatie!

Rond kwart over 8 zijn alle partijen gespeeld en gaan de kinderen naar huis met een lekkere chocoladeletter. De trainers en pieten moeten dan nog de zaal opruimen, overal liggen nog pepernoten. Dat maakt de vloer heel erg glad, dat heeft de jeugdleider ondervonden. Ze ging heel hard onderuit. Gelukkig kwam het goed af en heeft ze alleen een flinke blauwe plek op haar billen overgehouden aan de val.

Na de jeugd krijgen ook de senioren een bezoek van de schaakpieten. Eén van de pieten verzorgt zelfs het thema van de avond: De orang-oetang opening. Nadat we wat varianten hebben gezien, mogen we zelf aan de slag met die opening. Dat valt nog niet mee.

Na 3 rondes gespeeld te hebben drinken de pieten nog even een biertje op de goede afloop. Daarna gaan ze de stad in: ze hebben nog heel veel te doen deze dagen.

Pieten heel erg bedankt voor jullie bezoek. Wij hebben allemaal genoten van jullie en hopen dat we volgend jaar weer een beroep op jullie mogen doen!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Opening '64