Opening '64

Aartswoud 3 – Opening 1 door Ronald Kamps

Om 19.00 met Marcel bij de Geist Roger, op de bus van Frank en ik als instead Lucienne naast Fred! Om misverstanden te voorkomen, ik fungeerde als Ron, Ron een variant op Tom,Tom. Dat bleek al bijna een misverstand te zijn!

Wij kwamen in Hoogwoud en waren er even snel weer uit, dat was Lucienne niet overkomen! Gelukkig hadden wij (Marcel(La!) achter in en even nadenkend, iets wat de laatste tijd moeilijk is, met het vallen van de blaadjes er bij! Arriveerden wij in de speelzaal.

Roger, Pim, debuterende en licht nerveus ogende Pieter en Jeffrey kwamen vlak na ons. Pieter een hart onder de riem gestoken, jij gaat lekker je potje spelen als altijd, fris en fruitig en speels! Dat was niet aan dovemans oren besteed, want waar de meesten zaten te zwoegen, voornamelijk ik, haalde Pieter het eerste Opening punt binnen gevolgd door Fred 0-2 dus.

Ik zat gekluisterd, tussen Roger tegen Sanne Glas meen ik! En Florian tegen Heer H van Bleisem tegen Jan Kuin te spelen. Ik ken Jan van het laatste voor mij desastreuze TATA, Jan was toen enorm gezellig in de olie en zeer luidruchtig! Maar hij werd wel mijn vriend! Natuurlijk ken ik aardig wat mensen in Aartswoud tot de barvrouw aan toe! Die het etablissement volgens mij al meer dan 20 jaar beheert.

Ik speelde een Franse variant van Dennis 1 e4-e6 2.d4-d5 3.e5?!-c5 en zwoor in de auto terug het nooit meer zo te doen! Maar ik ben ook geen Dennis! Uithuilend op zijn schoot, leg ik het hem wel eens uit!
Ik vervolgde met het tamme 4. c3? Waar volgens mij (Dennis) Het plausibele c4 met dreigingen vereist is!
Plausibel c4 daar je het speelt in de hoop in Indische varianten terecht te komen, een goede Frans opening speler kent de banen om in de Franse opening te blijven, zo ook Jan.

Na een zet of 22 stond ik zeer bedenkelijk met zelfs een dubbelpion op f3 waar ik tijdelijk heel blij mee moest zijn, we schakelen over naar bord 6. Roger had het na 1,5 uur tegen Sanne eigenlijk wel gezien, keurige solide stelling, wilde nacht voor de boeg! Iets met uitwonen geloof ik! Maar dat Doet Roger natuurlijk al 7 jaar, George is thuis heel blij, met al de ruimte!

Florian had ergens een kleine kwaliteit geinvesteerd tegen loper en pion.
Crack Jesper Seelemeyer Aartswoud1, spelend in 2 (Bedwinger van IGM Harmen Jonkman vorig jaar, maar bij Opening hadden wij Danny de Ruiter, gisteren bedwinger van Ivan Sokolov 2693 dat zijn cijfers!).

Jesper vond de stelling van allebei de kanten verdacht, een geforceerde remise miste Florian zijn tegenstander, Dame/torenvork! Jesper voorspelde dat Florian zijn tegenstander zou bezwijken en zo geschiede.

Jeffrey als altijd fris en fruitig spelend en uitgaand van eigen zetten, plannen, openings opzetten, had een mooie dreiging op een lang behoorlijk verdedigd veld g2, sloeg ergens enpassant een loper op e2, waar Txd3 mij ook winnend leek, maar ik ben niet in vorm en het was zijn partij! Zo als het ging won jeffrey + de goede cijfers die dag op school! Een top dag! Dat het de rest van het jaar ook zo gaat Jef geweldig.

Tussendoor  had ik Jan toch zenuwachtig gemaakt met mijn bluf wandelkoning en omdat ik de stelling terecht, de hele tijd als beter beoordeelde voor hem kwam ik met een soort fake winnende zet herhaling waar hij in mee ging, wat niet hoefde! ( Ik zelf en jesper Seelemeyer!)

Maar Jan was heel tevreden invaller, er waren er 3 die avond bij Aartswoud, dit was meer da hij en andere mensen in de zaal verwacht had, een biertje bezegelde onze voortgaande vriendschap deze avond. Marcel haalde weer 1 van zijn bekende remises, er was natuurlijk al gewonnen, zijn tegenstander.

Kroon analyseerde het nog lang met hem door, maar nergens bleek Marcel te vermurwen en net net als in mijn analyse met Kuin, bleek dat Marcel en ik niet zo maar te pakken zijn.

Marcel vond overigens ook dat ij deze avond slecht gestaan had, pas 2 avondjes dit seizoen gespeeld. De remise was welkom!

Uiteindelijk werd het 6-2. Teruglopend naar de auto refereerde Florian naar Pim, die ik nog niet gehad heb, dat Pim slechter gestaan had! De eerlijkheid gebied mij te zeggen, dat ik dat ook dacht! Maar daarom speel ik aan bord 5 en dat moet vooral zo blijven! Dat wel! (Nieuwe uitdrukking van mij) waarvan akte!

Roger had heel wat te stellen met zijn tegenstandster, schaakinhoudelijk, ik heb denk ik de hele stappenmethode voorbij zien komen, want als ze schaken, onze 5 jong volwassenen, dan zie je dat bij allen in hun spel. Roger zijn tegenstandster speelde een nog listig ongelijke loper eindspel met 2 + pionnen nog zeer knap uit, wat had zij laten zien! Haar man een sterkere schaker uit Aartswoud 3, deze avond verhinderd, nou die moest maar thuis blijven voortaan, (voor de kinderen zorgen!) Zij mept die mans personen er wel van af!

Vriendinnen en vrienden we staan tot 2 november aan de kop van de ranglijst!

Dan de clash met het zaterdag winnende koedijk (4,5,3,5)

Jullie superschrijf auwehoer Ronald

Een gedachte aan “Aartswoud 3 – Opening 1 door Ronald Kamps

Opening '64