Opening '64

Verslag Open Noord-Hollands Damestoernooi 2015

Open Noord-Hollands Dames Kampioenschap

Vanmorgen om half 9 was ik bij de Dorpshuis de Geist. Even later kwamen Yvonne van Buren en Rinske Dekker ook en konden we naar binnen om de spullen klaar te zetten in onze “eigen” speelzaal. En ook José de Goede, Frank Verkerk en Dennis kwamen al snel. De tafels stonden al klaar, dus al gauw werden de borden, stukken en klokken uit de kast gehaald. Alles werd neergezet en ook de tafel met de prijzen werd ingericht.
Rond kwart over 9 was alles klaar en was er tijd voor een kopje koffie. Even na half 10 kwamen de eerste dames een beetje binnen druppelen en om 10 uur was de groep van 16 vrouwen compleet: we konden beginnen.
Yvonne nam het woord en opende het toernooi en heette iedereen van harte welkom. Daarna gaf ze het woord aan Dennis die vertelde dat er “Zwitsers” werd gespeeld, en dat de dames waren ingedeeld op rating in 3 groepen. Er zijn maar liefst 9 prijzen te verdelen onder 16 deelnemers!
Even later kunnen de klokken ingedrukt worden. Direct is het stil en wordt er geconcentreerd gespeeld.
Na 3 rondes is er tijd voor pauze. Alle dames krijgen een heerlijke kop Koninginnesoep aangeboden van de vereniging.
Na de pauze worden er nog 3 rondes gespeeld. Met name in de B-groep is het spannend. Rond 5 uur wordt duidelijk hoe de prijzen verdeeld zullen worden.
Groep A:
1. Shannon Vlaar met 6 punten
2. Sandra Keetman met 5 punten
3 Maaike Keetman met 4 punten
4. Yvonne van Buren met 3,5 punten
5. Susanne Glas met 3 punten

Groep B:
1. Jeannette van Diepen met 3,5 punten
2. Jessica Sijs met 3 punten
3. Maria de Wit met 3 punten
4. Delia Keetman met 3 punten
5. Jose de Goede met 2 punten
6. Ingrid Venneker met 2 punten

Groep C:
1. Charlotte Verkerk met 3 punten
2. Judith van der Molen met 2,5 punten
3. Ria Leegwater met 2 punten
4. Ingrid Rentenaar met 1,5 punten
5. Elly Spaan met 1 punt

De prijzen worden uitgereikt door de voorzitter. Alle 3e prijswinnaars krijgen een mandje met leuke hebbedingetjes, de 2e prijswinnaars krijgen een tasje met allemaal lekkernijen, Shannon krijgt een mooie ketting en de wisseltrofee (uiteraard een dame), Jeannette en Charlotte een mooie armband.

Voor alle deelnemers is er nog een mooi jubileum notatieboekje, een roos en een sleutelhanger. Ook worden er pennywafels uitgereikt aan de winnaars van de pennypuzzel: plaats 8 dames op het bord, maar zo dat ze elkaar niet kunnen slaan. Daarbij valt ook een “niet-vrouw” in de prijzen, nl. Nicolaas.

We kunnen terugkijken op een mooi, zeer geslaagd toernooi. Iedereen was zeer enthousiast en ook was er veel belangstelling van mannen. O.a Ronald, Pim, Nicolaas, Rob Keizer, Hein, Sjaak, Rob Heijink, Piet Knijn, Richard van Buren, Rico van Buren, William van Diepen, Erik Jostmeijer en Jan Rietveld waren aanwezig.

Volgend jaar weer!

Opening '64