Opening '64

Opening schaakseizoen 2019-2020

Het nieuwe schaakseizoen is begonnen!

Met het begin van een nieuw schaakseizoen wil onze vereniging de website nieuw leven inblazen. En niet alleen de website, maar ook via facebook en instagram gaan wij onze club meer onder de aandacht brengen. Althans, dat is de bedoeling. Hiertoe is een redactie in het leven geroepen, bestaande uit Edwin, José en Yvonne. In een grijs verleden, toen er nog geen internet was en de verspreiding van het nieuws maandelijks via een clubblad op papier geschiedde, was er ook een redactie, maar met de komst van internet ging deze min of meer ter ziele. Dit ter info.

   

Vorige week gingen de schakers (M/V) van Opening ‘64 weer van start na een zomerstop van drie maanden. De voorzitter opende kort (!) en krachtig het nieuwe seizoen op deze competitieavond. Het was gelijk volle bak: alle tafels in de speelzaal waren bezet! 

Het was gelijk zoals vanouds. Er werd fanatiek gestreden, de Skuumkoppen vloeiden rijkelijk en het werd voor sommigen onder ons gelijk weer laat. 

Afgelopen vrijdag ging het er minder serieus aan toe. Alhoewel… Hetzelfde fanatisme maar meer herrie in de tent. We hadden nl. ons koppelschaak-toernooi. Dit vindt ieder jaar plaats ten tijde van de nazomerfeesten in Sint Pancras. Ook dit jaar waren er een aantal gastspelers die of alleen waren of met een Openinger waren meegekomen. Zo verwelkomden wij Lucas uit Brazilië, die er samen met Hein met de eerste prijs vandoor ging,

de jeugdspelers Roelof en Nathaniël, Patrick, hij is meegekomen met Lucas en Hein, werd aan Edwin gekoppeld, Tom, die met zijn “zwager” (mogen we dat zo zeggen?) Jeffrey was meegekomen en oudgediende Benjamin die met Pieter de tweede prijs in de wacht sleepte.

oals ieder jaar waren de broertjes Verkerk ook weer van de partij: Frank en Mark, Stefan en Koen, en dan nog onze eigen schakers Rob en Jeannette (haal ze niet uit elkaar!), Sebastian en Roland, Richard en Bahman en Johan en Yvonne, die een derde plaats behaalden.

Hier en daar was wat ergernis: waarom doe hij/zij niet wat ik van plan ben?? maar de gezelligheid overheerst. En dat is wat onze club oprichter Marees altijd voor ogen had: schaken moet ook plezier zijn!

 

Met schaak groeten, Yvonne

 

 

 

Opening '64