Opening '64

Oh kom er eens kijken…..

Het jaarlijkse kinderfeest bij Opening 64 gevat in een verslag
gemaakt door Jeannette van Diepen.

PIETENSCHAAKAVOND BIJ OPENING ‘64

Het is vrijdagmiddag 29 november. De pieten arriveren rond kwart voor 5 bij mij thuis om hun mooiste pak aan te trekken, de haren mooi in model te kammen en de lippen bij te werken met lippenstift. Als iedereen er op z’n “Pietbest” uitziet gaan we samen eten. Na een laatste check in de spiegel arriveert ook Sinterklaas en kunnen we richting De Geist vertrekken.

Onderweg worden we luidkeels begroet door diverse mensen. Het is natuurlijk altijd leuk als je Sint en zijn pieten ergens tegenkomt.
Klokslag 7 uur arriveren we in De Geist. Frank en Bas hebben alles al klaar gezet voor de simultaan: 4 U-vormen waaraan de jeugdleden van Opening en schaakleerlingen van Robert van de Rudolf Steinerschool en De Kennemerpoort hebben plaatsgenomen om het op te nemen tegen Sinterklaas en zijn pieten.  
Er wordt gezongen bij binnenkomst en Frank heet als voorzitter Sint en pieten van harte welkom.
Daarna start de simultaan. Het is doodstil in de zaal: opperste concentratie bij iedereen.

Tijdens de simultaan zaten een aantal ouders gezellig “Zwitsers” te keezen (of is het nou Zwitserse Käse?). Ze kregen van mij het nieuws dat een aantal zeer jonge jeugdleden Sinterklaas toch dachten te hebben herkend. Later vertelde een moeder dat haar zoontje het volgende had gezegd: “Het was zeker weten meester Sjaak als hulpsinterklaas, maar de pieten waren wel echt en supercool”.
Rond een uur of 8 vertrekken Sint en de Pieten weer nadat ze beloofd hebben om volgend jaar weer terug te komen. Alle kinderen krijgen weer een zakje met snoepjes en gaan blij weer naar huis.

Jeannette

 

Opening '64