Opening '64

Eerste achttal wint op Texel

The day after…. Nog even een verslag van mij, niet in de rol van NPC maar als invaller voor het eerste. We moesten het stellen zonder Pim, Fred en Jeffrey, maar ik kon gelukkig wel een compleet achttal op de been brengen.

Een knappe remise dus van Marcel op het eerste bord tegen een nerveuze Thomas Richter. Winst voor invallers Bahman en Richard van Diepen, dat is echt een top-invaller! en winst voor Florian Kelderman enRoger Bloem. Mooi! Deze mannen zorgden dus voor de overwinning.
Ronald Kamps had het zwaar op bord 2 en verloor terecht zoals hij zelf zei. Pieter Samuels op bord 3 had eveneens een pittige tegenstander en verloor. Zelf speelde ik aan het 6e bord. Ik moest actief spelen met zwart, wijze les van Erik Flohr die ik heb opgevolgd 🙂 Ik stond goed, zo niet beter, tot de 26e zet waar een dameruil volgde en ik nog 8 minuten had voor een ingewikkelde stelling. Nu zijn 8 minuten voor sommigen van ons heel veel, voor mij is het heel weinig en daar zit mijn zwakte: de tijd glijdt weg, de temperatuur stijgt en m’n hersenen transformeren in watten. Dag tijd, dag partij. ..
Maar met 4 1/2 punt konden we de boot weer op en met 2 matchpunten erbij staat ons eerste team stevig in het klassement!!

Opening '64