Opening '64

De eerste overwinning van het damesviertal!

Afgelopen vrijdag speelde ons damesviertal de eerste wedstrijd van dit seizoen. Ze mochten aantreden tegen het jeugdviertal uit Volendam. De vier heren zaten al ruim op tijd vol spanning te wachten. Hun begeleider vertelde dat zij nog wat moeite hadden met noteren, maar we spraken toch af dat ze dat zouden proberen.

Om 20.00 u. konden we van start gaan en laat nou net op dat moment Sinterklaas met zijn Pieten langskomen. Iedereen kreeg een hand snoepgoed en toen kon de wedstrijd echt beginnen.

Omdat jeugdspelers meestal zeer rap de zetten uitvoeren, had ik de dames goed ingepeperd vooral rustig te blijven, want ik weet uit ervaring dat je je snel kunt laten opjutten door zo’n hoog tempo. 1e- en 2e bord spelers Jan en Thomas waren dapper aan het noteren, maar Mike en Lucas hielden dat al snel voor gezien. Ingrid werd toch lichtelijk nerveus van het tempo van Mike en zij vroeg hem pas een zet uit te voeren en de klok in te drukken nadat zij haar zet had genoteerd. Pff. En dat vond Mike natuurlijk goed.

Op het tweede en vierde bord vlogen de stukken al snel in het rond. Toch duurde het nog drie kwartier voordat de eerste partij klaar was. Irma kon haar tegenstander Lucas mat zetten en het eerste puntje voor de dames was binnen. Een kwartier later haalde Jeannette het tweede punt binnen met een mooie mat tegen Thomas.

Op het eerste en derde bord waren ondertussen stevige partijen gaande en ging het tussen de dames en de heren redelijk gelijk op. Helaas voor ons maakte Ingrid een fout en zo scoorde Mike een punt voor Volendam.

Op het eerste bord was het lang spannend. José mocht dan wel voor staan, qua tijd liep zij een uur achter op Jan en dan moet je het nog wel af zien te maken. Jan maakte het haar niet makkelijk, maar José bleef als een geconcentreerd blok achter het bord zitten en liet zich door niets en niemand afleiden, zelfs niet door de kok. Met nog 13 minuten te gaan zette ze Jan mat. Jan had nog iets van 1.21 uur over.

Volendam kon met één punt naar huis, dus de eer was gered! Mooie partijen van de mannen en als ze iets meer tijd gaan nemen om na te denken, dan gaan ze ver komen!

Onze dames waren natuurlijk dolenthousiast en dat werd gezellig gevierd aan de bar. De voorzitter trakteerde!

Onderstaand de uitslag:

1. José – Jan Dijkgraaf 1 – 0

2. Jeannette – Thomas Bakker 1 – 0

3. Ingrid – Mike Veerman 0 – 1

4. Irma – Lucas Ouderdorp 1 – 0

———

3 – 1

Zelf speelde ik deze avond met zwart tegen Zwarte Piet. Een spannende partij waarbij ik, achteraf (maar dat is altijd achteraf) een verkeerde afruil had gedaan. ZP speelde het goed uit. Ondanks dit verlies toch een mooie partij gespeeld en ik ben natuurlijk ontzettend blij dat “mijn” meiden twee matchpunten hebben.

Yvonne

Opening '64